Carlinks
Image default
Auto’s en Motoren

Is een velgbeschermer wel nodig?

Er zijn veel mensen die er voor kiezen om een velgbeschermer op hun velg te plaatsen. Dit komt omdat een velgbeschermer erg handig is om te gebruiken. Echter is het niet altijd nodig om een velgbeschermer op je auto te plaatsen. Een velgbeschermer is een soort beschermend laagje om de rand van een velg. Het doel hiervan is om er voor te zorgen dat de velg niet uit steekt zodat de banden de klappen opvangen.

Voordelen van een velgbeschermer

Een velgbeschermer is niet altijd nodig om te hebben. Vooral bij sportauto’s worden deze veel ingezet. Dit komt omdat deze auto’s heel snel kunnen rijden en tijdens het rijden ook veel klappen krijgen op de band. Deze wil je natuurlijk niet op vangen met je velg.

Een velgbeschermer is vooral handig voor je auto als je dagelijks door de stad heen rijdt. Hierbij worden je banden en je velgen beschermd tegen schade bij het parkeren of het schrapen langs een stoeprand.

Velgbeschermers kun je los kopen, maar je kunt deze ook kopen op het moment dat ze al direct bij de band inbegrepen zitten. Velgbeschermers zitten vaak bij banden inbegrepen die een laag profiel hebben. Losse velgbeschermers hebben een aantal voordelen ten opzichte van vast velgbeschermers.

Een losse velgbeschermer is erg makkelijk weer te vervangen als deze is beschadigd. Verder zijn deze ook voor elke maat en type van een band beschikbaar. Ook is het vaak een stuk voordeliger om deze te kopen ten opzichte van banden die al velgbeschermers hebben inbegrepen bij de prijs.

Nadelen van velgbeschermers

Een velgbeschermer kan ook een aantal nadelen voor je hebben. Dit komt omdat ze niet altijd handig zijn om op je banden te hebben. Niet elke auto heeft het namelijk nodig om een velg beschermd te hebben.

Het grootste nadeel van een velgbeschermer is dat deze vaak erg duur zijn in aanschaf. Vooral bij banden met een ingebouwde velgbeschermer heb je al snel het gevaar dat de prijs al snel heel erg hoog ligt. Dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten.

Hierbij heb je ook nog eens het nadeel dat een velgbeschermer de velg niet volledig beschermd. Dit komt omdat een velgbeschermer alleen is bedoeld voor het opvangen van schokken die de rand van een velg anders zou opvangen.

Verder steekt de band ook nog eens een stuk verder uit. Dit houdt in dat de banden van een wiel dan ook een stuk sneller slijten. Hierom kan het dan mogelijk zijn dat je vaker je band moet vervangen.

Verschillende soorten banden met velgbeschermers

Er zijn veel verschillende soorten velgen waar velgbeschermers voor beschikbaar zijn. Borbet velgen zijn een hele goede keuze om voor te gaan. Dit zijn namelijk velgen waar je veel velgbeschermers voor zult vinden voor een niet al te hoge prijs.

Ook mak velgen zijn een goede optie om voor te gaan. Dit zijn namelijk velgen die niet zo snel kapot gaan en ook nog eens heel erg veel aan kunnen. Dat is natuurlijk wat je zoekt.